Jotta Suomi toimisi yhteen.

Avoimempi, sujuvampi, luotettavampi. Sellainen terveystietojen maailman kuuluisi mielestämme olla.

HL7 CDA -standardi ja sen soveltaminen -koulutus 12.6.2014

HL7 Finland ry:n koulutus: HL7 CDA -standardi ja sen soveltaminen (KanTa Potilastiedon arkisto)

HL7 Finland ry järjestää koulutuksen HL7 CDA -standardista ja sen soveltamisesta to 12.6.2014 klo 9-16 Helsingin Messukeskuksessa (Messuaukio 1, tila 206). Kyseessä on loppuvuodesta 2013 järjestetyn CDA-koulutuksen uusinta (palautteen perusteella jatkokehitettynä versiona).

Koulutuksen kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka toteuttavat tai hyödyntävät CDA-standardeja integraatioissaan. Koulutuksessa käydään läpi, mistä HL7-sanomissa, -rajapinnoissa, -palveluissa ja -asiakirjoissa yleisesti ottaen on kyse, minkä jälkeen keskitytään HL7 CDA R2 -rakenteiden soveltamiseen Suomessa. Perustietämys HL7 versio 3 -standardeista ja XML:stä auttavat koulutuksen seuraamista.

Kouluttajina toimivat Timo Kaskinen Salivirta Oy:stä ja Mika Tuomainen Kelalta. Koulutus ja materiaali ovat suomenkielisiä. Materiaali jaetaan osallistujille sähköisesti.

Koulutus koostuu seuraavista asioista:

  • Johdanto: HL7-sanomat, -rajapinnat, -palvelut ja -asiakirjat
  • KanTa Potilastiedon arkisto: sanomien kuljetustapa ja Medical Records
  • HL7 CDA R2 -rakenteet: teoria sekä soveltamisesimerkkejä diagnoosien, lääkityksen ja kuvantamisen osalta.
  • Mallinnustehtäviä entry-rakenteiden osalta.
  • CDA-soveltamisoppaan laadinta Suomessa
  • Lomakerakenteet: Kela lääkärinlausunto A
  • Esille tulleiden kysymysten käsittely, yhteenveto ja lisäkoulutusmahdollisuudet

Koulutus on ilmainen HL7 Finland -jäsenorganisaatioille. Muille kuin jäsenille koulutuksen hinta on 1 000 euroa/osallistuja (+ alv). Jäsenhinnan saa liittymällä yhdistykseen osoitteessa www.hl7.fi/esittely/. Koulutus sisältää kahvitarjoilut, lounas on omakustanteinen.

Ilmoittaudu 28.5.2014 mennessä osoitteeseen jarkko.narvanen@salivirta.fi. Ilmoita viestissä osallistujan nimi, organisaatio, sähköpostiosoite ja puhelinnumero sekä tarjoiluihin liittyen mahdolliset ruoka-aineallergiat. Ei-jäsenten osalta ilmoittautumisen yhteydessä on toimitettava laskutustiedot.  Koulutukseen mahtuu rajallinen määrä osallistujia, koulutuksen suosiosta riippuen voidaan asettaa maksimiosallistujamäärä per organisaatio, lisäksi jäsenten osallistujat ovat etusijalla.

Ennen 4.6.2014 tehdyistä jäsenten ilmoittautumisten peruutuksista ei tule lisäkustannuksia, tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan 100 euroa per peruutus. Ei-jäsenten osalta ennen 4.6.2014 tehdyistä ilmoittautumisten peruutuksista palautetaan 50 % maksetusta osallistumismaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista osallistumismaksua ei palauteta muuten kuin tapahtuman peruuntuessa.