Jotta Suomi toimisi yhteen.

Avoimempi, sujuvampi, luotettavampi. Sellainen terveystietojen maailman kuuluisi mielestämme olla.

HL7 äänestys: Eurooppalaisen potilastietojen yhteenvedon Medical records -sanomat DL 9.4.2024 klo 24

HL7 äänestys: Eurooppalaisen potilastietojen yhteenvedon Medical records -sanomat DL 9.4.2024 klo 24

Eurooppalaisen potilastietojen yhteenvedon Medical records -sanomat -äänestysvaiheen aloittaminen. Äänestyksen tarkoituksena on tuottaa HL7-yhdistyksen virallisesti hyväksymiä määrityksiä. Äänestyskierroksella noudatetaan HL7-yhdistyksen teknisen komitean lausunto- ja äänestyskierrosten sääntöjä, jotka löydät yhdistyksen sivuilta.

Kela on Kansallisen yhteyspisteen (NCPeH)  toteuttajana valmistellut eurooppalaisen potilastietojen yhteenvedon (Patient Summary) haun määrittelyn. Käyttötapaus mahdollistaa ulkomailla muodostetun potilastiedon yhteenvedon hakemisen Suomessa. Yhteenvedon haku toteutetaan esimerkiksi osaksi potilastietojärjestelmää. Potilastietojärjestelmä keskustelee määritellyllä Medical Records -rajapinnalla Kansallisen yhteyspisteen (NCPeH) kanssa.

Määrittely oli lausuntokierroksella maaliskuussa 2024 ja saadun kommentin pohjalta määrittelyyn tehtiin tarkennukset.  Tekninen komitea päätti käynnistää äänestysvaiheen.

Äänestysvaihe alkaa 2.4.2024 ja päättyy 9.4.2024 klo 24. Äänestys on tarkoitettu vain HL7 Finland-yhdistyksen jäsenille.

HL7-yhdistys pyytää kannanottoa seuraavasta määrityksestä:

Eurooppalaisen potilastietojen yhteenvedon MedicalRecords sanomat v1.0RC1 

Äänet pyydetään osoitteeseen timo.kaskinen(at)nhg.fi ja sähköpostin otsikossa pitää olla kohteena olevan paketin nimi: ”Eurooppalaisen potilastietojen yhteenvedon MedicalRecords sanomat”

Varsinainen ääni laitetaan Body-osaan:

  • affirmative – hyväksyn
  • negative – en hyväksy
  • abstain – en ota kantaa

Huom.! Negatiivisissa äänissä pitää olla mukana korjausehdotus. Hyväksyvien ääntenkin kohdalla voi esittää kommentteja ja korjausehdotuksia jatkokehityslistalle.

Toimeksi saaneena

Timo Kaskinen, HL7 Finland TC co-chair