Jotta Suomi toimisi yhteen.

Avoimempi, sujuvampi, luotettavampi. Sellainen terveystietojen maailman kuuluisi mielestämme olla.

HL7 äänestyksen kommentointipyyntö: HL7 ADT-sanomat DL 15.4.2024

HL7 äänestyksen kommentointipyyntö: HL7 ADT-sanomat DL 15.4.2024

HL7-sanomilla toteutetaan kriittistä tiedonvaihtoehtoa operatiivisessa toiminnassa ja taustaprosesseissa, missä sen sujuva toiminta on välttämätöntä. HL7 määrittelyjä päivitetään uusiin versioihin tarpeen mukaan. HL7 v2.3 sanomia on yhdistyksen työryhmissä viime vuosina päivitetty laboratorion ja kuvantamisen osalta, mutta ADT-sanomien osalta määrittelyt eivät ole olleet ajantasalla.
Tämän vuoksi HL7-Finlandin yksi vuoden 2023 projekteista oli ADT-sanomamääritysten päivittäminen. Projektin toteutti Atostek. Projektissa päivitettiin v2.3 ADT sanomat ajan tasalle ja tehtiin paikallistamismääritys v2.5 ADT-sanomille eli tehtiin tasonnosto. Versio 2.5 on kansainvälisesti laajassa käytössä.
Nyt aloitetaan kommenttikierros, jossa pyydetään kommentteja projektissa tuotettuihin dokumentteihin.
Kannattaa etenkin kiinnittää huomiota PID-segmenttiin, sillä se vaatii vielä konsensuksessa tehtyjä
muutoksia. Kommenttikierroksen ja kommenttien tarkennusten työstämisen jälkeen äänestykseen tuodaan erikseen HL7 v23 ja v25 määrittelyt.

Lausuntovaihe alkaa 2.4.2024 ja päättyy 15.4.2024 klo 24. Lausuntovaihe on avoin kaikille.

HL7-yhdistys pyytää kommentteja seuraavista määrityksistä – paketti sisältää viisi tiedostoa.

Kommentit pyydetään vapaamuitoisina ja osoitteeseen timo.kaskinen(at)nhg.fi ja timo.tarhonen(at)tietotarha.fi. Samoille henkilöille voi osoittaa mahdolliset sisältöön kohdistuvat lisätietokysymykset.

Varsinainen äänestysvaihe alkaa erillisellä ilmoituksella kommenttien käsittelyn ja niiden pohjalta määrittelyyn tehtävien tarkennusten jälkeen.

Toimeksi saaneena

Timo Kaskinen, HL7 Finland TC co-chair