Jotta Suomi toimisi yhteen.

Avoimempi, sujuvampi, luotettavampi. Sellainen terveystietojen maailman kuuluisi mielestämme olla.

Kommentointipyyntö Sote-ajanvarauksen kansallisista määrittelyistä, DL 22.11.2019

Kommentointipyyntö Sote-ajanvarauksen kansallisista määrittelyistä, DL 22.11.2019

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Kela ja HL7 Finland ry pyytävät kommentteja Sote-ajanvarauksen päivitettyihin kansallisiin määrittelyihin perjantaihin 22.11.2019 mennessä osoitteisiin timo.kaskinen(at)salivirta.fi ja juha.mykkanen(at)thl.fi.

Kokonaisuus sisältää:

  1. Sote-ajanvaraus: yleiskuva ja vaatimukset (pdf) 
    • sähköisten sote-ajanvarauspalvelujen tavoitetilan nojautuen aiempiin linjauksiin
    • yleiskuvan sosiaali- ja terveyspalvelujen ajanvarauksen kansallisesta arkkitehtuurista
    • keskeiset toiminnalliset vaatimukset ajanvarauskokonaisuuteen liittyville sote-tietojärjestelmille ja tietojärjestelmäpalveluille, erityisesti terveydenhuollon ajanvarausasiakirjaan liittyen
  2. Tammikuun 2019 kommenttikierroksella tulleiden kommenttien yhteenvedon sisältäen niiden pohjalta tehdyt jatkotarkennukset  
  3. Ajanvarausasiakirjan CDA-määrittelyn, jolla tullaan varattujen aikojen tiedot arkistoimaan Kanta Potilastiedon arkistoon (Ajanvaraus CDA äänestys, yhdistyksen äänestysmenettely on käynnissä samanaikaisesti)
  4. Ajanvarausasiakirjan tietosisältö julkaistu koodistopalvelussa 18.10.2019

Kyseessä on  määrittelyjen avoin kommentointikierros. Edellisen kommenttikierroksen pohjalta ja jälkeen on tehty tarkennuksia kautta linjan, joten päätimme tarjota mahdollisuuden kommentoida työstettyjä tavoitetilan kokonaisuuden määrittelyjä. Kommenttinne voivat olla vapaamuotoisia – pyyntönä yksilöikää selvästi, mihin dokumenttiin ja tarkkaan kohtaan kommenttinne kohdistuu.

Lisätietoja: Määrittelykokonaisuuteen kuuluu myös joukko tarkempia rajapinta-, tietosisältö- ja koodistomäärittelyjä. Osa määrittelyistä on julkaistu osoitteessa https://thl.fi/fi/web/tiedonhallinta-sosiaali-ja-terveysalalla/maaraykset-ja-maarittelyt/maarittelyt-yhteisille-palveluille/sahkoisen-ajanvarauksen-maarittelyt.

Määrittelyt ovat yksi käsiteltävä aihe ajanvaraustyöpajassa ke 13.11. klo 9-11:45.

Sote-ajanvarauksen PTA-projektiryhmän puolesta,

Juha Mykkänen ja Timo Kaskinen