Jotta Suomi toimisi yhteen.

Avoimempi, sujuvampi, luotettavampi. Sellainen terveystietojen maailman kuuluisi mielestämme olla.

HL7 äänestys: Ajanvarausasiakirjan HL7 CDA R2 -soveltamisopas DL 22.11.2019 klo 24

HL7 äänestys: Ajanvarausasiakirjan HL7 CDA R2 -soveltamisopas DL 22.11.2019 klo 24

Ajanvarausasiakirjan lausuntokierroksen äänestysvaiheen aloittaminen. Äänestyksen tarkoituksena on tuottaa HL7-yhdistyksen virallisesti hyväksymiä määrityksiä. Äänestyskierroksella noudatetaan HL7-yhdistyksen teknisen komitean lausunto- ja äänestyskierrosten sääntöjä, jotka löydät yhdistyksen sivuilta.

Ajanvarausasiakirjan HL7 CDAR2 soveltamisopas -määrittely oli lausuntokierroksella tammikussa 2019. Kommentteja on käsitelty ja työstetty THL ja Kela yhteistyössä 2019 aikana ja kokonaisuutta on käsitelty yhdistyksen työpajassa keväällä. Tekninen komitea päätti käynnistää äänestysvaiheen.

Määrittelyn track-changes versiosta näkee kommenttikierroksen jälkeiset muutokset muutosmerkinnöin sekä omana tiedostonaan Sote-ajanvarauksen kansallisten määrittelyjen kommentointipyyntö -sivulla materiaaleissa on tulleet kommentit ja niiden pohjalta tehdyt tarkennukset.

Sote-ajanvarauksen kansalliset määrittelyt, joihin ajanvarausasiakirjan HL7 CDA-soveltamisopas pohjautuu, on koottu yllä olevalle sivulle. Näiden määärittelyjen kommentointi on käynnissä samanaikaisesti CDA-äänestyksen kanssa.

Äänestys alkaa 4.11. ja päättyy 22.11.2019 klo 24 ja CDA-soveltamisoppaan äänestys on tarkoitettu vain HL7 Finland-yhdistyksen jäsenille.

HL7-yhdistys pyytää kannanottoja seuraavasta määrityksestä:

Ajanvarausasiakirja CDA v.0.97: 

Sisältöä koskevia – ja lisätietokysymyksiä voi tehdä osoitteeseen timo.kaskinen(at)salivirta.fi ja juha.mykkanen(at)thl.fi.

Varsinaiset äänet lähetetään osoitteeseen timo.kaskinen(at)salivirta.fi. Sähköpostin otsikossa pitää olla kohteena olevan paketin nimi: ”Ajanvarausasiakirjan CDA”

Varsinainen ääni laitetaan Body-osaan:

  • affirmative – hyväksyn
  • negative – en hyväksy
  • abstain – en ota kantaa

Huom.! Negatiivisissa äänissä pitää olla mukana korjausehdotus. Hyväksyvien ääntenkin kohdalla voi esittää kommentteja ja korjausehdotuksia jatkokehityslistalle.

Toimeksi saaneena

Timo Kaskinen, HL7 Finland TC co-chair